Otto K.: Dreaming through the Violence

Otto Kansalaistottelemattomuuden seinävaatteita Rõõmissä 3.-28.9.

Ottorummukainen05.jpg
Ottorummukainen07.jpg

Dreaming through the Violence on teoskokonaisuus, jonka teokset ovat vuoropuhelu kauneuden ja kuolevaisuuden välillä. Jokainen teos on tutkielma taiteilijan omista kokemuksista eräistä kohtauksista elokuvissa ja videopeleistä. Ne ovat raakoja, mutta samaan aikaan ne ovat tallentuneet mieleen kauniina kuvina tai elämyksinä. Jännitys, unenomaisuus sekä uhkaava tunnelma tuovat teokset yhteen.

Teosten inspiraationa ovat olleet Eiichi Yamamoton animaatio Belladonna of Sadness (1973, alkup. 哀しみのベラドンナ, Kanashimi no Belladonna), Toshio Matsumoton elokuvas Funeral Parade of Roses (1969, alkup. (薔薇の葬列, Bara no Sōretsu) sekä Human entertainment- pelifirman videopeli Clock Tower: The First Fear (1995).

Ottorummukainen01.jpg
Ottorummukainen04.jpg
Ottorummukainen02.jpg

Otto Kansalaistottelemattomuus (s. 1993, Jyväskylä) on taiteilija, joka on valmistunut taiteen kandidaatiksi Aalto-yliopiston Muotoilun pääaineesta. Hän työskentelee pehmeiden materiaalien parissa. Tekniikkoina Kansalaistottelemattomuus kutoo sekä painaa kangasta. Kansalaistottelemattomuus inspiroituu suomalaisesta YouTube-kulttuurista, Kalervo Palsasta sekä Ankkalinnasta. Hänen työnsä voivat vaikuttaa aluksi naiiveilta ja nopeasti tehdyiltä, mutta jokaiseen viivaan ja lankaan liittyy vahva tunne tai reflektio jostain tapahtumasta. Aiheet liikkuvat suurien teemojen parissa, kuten menetyksen tai vaikeiden ihmissuhteiden välimaastossa. Kansalaistottelemattomuudelle hänen teoksensa ovat tapoja käsitellä vaikeita ja henkilökohtaisia aiheita.

Dreaming through the Violence, 3.-28.9.2019
Rõõm kauppa & galleria
Helsinginkatu 17
ti-pe 11-17
la 12-16