Greta Salonen: Kukoistus

Greta Salosen puupiirrosnäyttely Kukoistus Rõõmin näyttelytilassa 2.-30.4.

GretaSalonen05.jpg
GretaSalonen03.jpg
GretaSalonen09.jpg

Greta Salonen on 27-vuotias helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka työskentelyssä keskeistä on ilo, uteliaisuus, kokeilunhalu, ilmiöiden äärelle pysähtyminen ja uuden löytäminen.

Kukoistus-näyttelyssä on esillä Salosen luontoaiheisia puupiirroksia, joita yhdistää keväisen heleä sävymaailma. Eri kokoisissa teoksissa vaihtelevat yksityiskohtaiset kaiverrokset ja toisaalta pelkistetyt muodot. Herkät kuultovärit leikkaavat toisiaan pintoina ja sekoittavat kuvaan lisää värejä.  Näyttely on oodi kevään heräämiselle, luonnon muodoille ja väreille. Näyttely on Greta Salosen ensimmäinen yksityisnäyttely.

Salosen työskentelylle on ominaista kollaasinomaisuus; saman sarjan vedokset ovat kaikki keskenään erilaisia, sillä kuva-aiheiden asemointi ja värit vaihtelevat. Toisinaan vedostusvaiheessa löytyy myös uutta, Salonen saattaa valita laatalta kohtia, joita vedostaa irrallisesti ja eri kohtiin asemoiden. Häntä kiinnostavat asiat, joita syntyy itse teoksen sivutuotteena, puoli vahingossa. 

Näyttelyn aukioloajat: ti - pe 11 – 17 ja la 12 – 16
Pääsiäisviikonloppuna 19.-22.4. suljettu

Rõõm kauppa & galleria
Helsinginkatu 17

Tarkemmat tiedustelut:
greta.salonen(at)gmail.com
gretasalonen.com

GretaSalonen02.jpg
GretaSalonen04.jpg