Liisa Luostarinen: Sääpäiväkirjoja

Liisa Luostarisen näyttely Sääpäiväkirjoja Rõõmin näyttelytilassa 1. - 28.2.2019

Liisa_Luostarinen_Sääpäiväkirjoja01.jpg
Liisa_Luostarinen_Sääpäiväkirjoja02.jpg
Liisa_Luostarinen_Sääpäiväkirjoja05.jpg
Liisa_Luostarinen_Sääpäiväkirjoja05.jpg

Näyttely koostuu pienistä, musteella ja hiilellä toteutetuista kasvoista, joissa toisinaan sataa ja toisinaan väreilee kesäyön usva. Väritykseltään musta-valkoiset teokset luovat kokonaisuuden, missä hahmojen katseet tai katseen puute nousevat pääteemaksi tuoden esiin jotain sisäisen ja ulkoisen maailman vuorovaikutuksesta.   

 Liisa Luostarinen on vuonna 1985 syntynyt kuvataiteilija ja keväällä 2019 valmistuva taiteen maisteri. Joutsenossa syntynyt ja myöhemmin Helsinkiin asettunut Luostarinen on taustaltaan taidegraafikko, mutta viime vuodet hän on työskennellyt lähinnä piirtäen ja maalaten.


”Tapani tehdä kuvaa on kaksijakoinen: Kun maalaan, vesi on liikkeelle paneva voima. Se luo säännöt ja antaa raamit , joiden sisällä toimin. Mustetta on vaikea hallita ja siksi sen voikin vain antaa tehdä mielensä mukaan, lipua villisti kevätpuroina tai levittäytyä mustana vyörynä sinne missä taivaan kuuluisi olla. Lopulta se asettuu niihin kohtiin, mihin se milloinkin sattuu haluamaan.

Piirtäminen taas on kurinalaisempaa ja luo illusion siitä, että tekeminen on täysin hallinnassani. Se kiinnittää minut takaisin arkisiin hetkiin, niihin missä tutut asiat toistuvat. Niissä kahvi juodaan aina samasta mukista ja peilin kautta varmistutaan samoista yksityiskohdista ja kasvonjuonteista. Niissä hetkissä sään ylöskirjaaminen tuntuu tärkeältä. 

Tänään on pilvistä, illalla taitaa taas sataa.”


Näyttely Rõõmissä on Luostarisen ensimmäinen yksityisnäyttely.

Liisa_Luostarinen_Sääpäiväkirjoja04.jpg