Totti Korpua: Purkki

Totti Korpuan näyttely Purkki Rõõmin näyttelytilassa 1. - 30.8.2018

TottiKorpua01.jpg
TottiKorpua03.jpg
TottiKorpua04.jpg
TottiKorpua02.jpg
TottiKorpua07.jpg
TottiKorpua06.jpg

Putosin purkkiin.

Purkki esittää pienen toiveen toimivasta eristäytymisestä muusta maailmasta. Ei henkilöä itseä ulkomaailmalta suojellakseen, vaan päinvastoin. On hetkiä, jolloin tuntee vain polkevansa paikoillaan ja tarvitsevansa muutosta nykyhetkeen. Tarvitsee ihmisiä, joiden kanssa olla. Kuinka tämä käy, jos ei ole aikoihin toiminut kuten kunnon laumaeläimen kuuluu? Ei kovin helposti. Matka käy purkkiin.

Purkki jatkaa Korpuan loputonta ympäristöstään kumpuavaa näyttelysarjaa. Se käsittelee ihmisiä ja tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet häneen jollakin tavalla. Se käsittelee hiljaisuutta, jatkuvaa puhetta ja jatkuvaa itsensä unohtamista. 

Näyttely koostuu öljy- ja akryylimaalauksista kuparille ja kankaalle, sekä joukosta ajatuksia, joiden on määrä auttaa katsojaa sopeutumaan tilanteeseensa purkissa. 

Totti Korpua on nuori oululainen kuvataiteilija, joka opiskelee kuvataidekasvatusta Aalto-yliopistossa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä mm. Oulussa ja Helsingissä nyt yhdeksän kappaleen verran. Lisäksi hänen töitään on nähty ryhmänäyttelyissä mm. Oulun taidemuseossa, RIKKI-projektin mukana Porvoossa ja Karjaalla, sekä muutamissa hämäräperäisissä julkaisuissa.

 

Purkki on esillä Rõõmissä 30. elokuuta asti, lämpimästi tervetuloa!

Maija Ukko