Henna Tyrväinen: The Place That Never Existed

Henna Tyrväisen näyttely The Place That Never Existed Rõõmin näyttelytilassa 2.-30.6.2018

Henna_tyrvainen_01.jpg
Henna_tyrvainen_05.jpg
Henna_tyrvainen_02.jpg
Henna_tyrvainen_06.jpg
Henna_tyrvainen_04.jpg
Henna_tyrvainen_03.jpg

Näyttelyn valokuvapohjaisissa vedoksissa hautajaisautojen verhoilut, öljyvahingot ja rikkinäiset tuolit muuntautuvat katsojalle tunnistamattomaan muotoon ja sotkeutuvat kerrostaloihin, huonekasveihin ja täytettyihin eläimiin. Eloton ja elollinen yhdistyvät kollaasimaisesti. Ihmistä ei näy, vain hänen jättämä jälkensä. 

Henna Tyrväinen (s. 1987, Pieksämäki) on Porissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta (SAMK) vuonna 2011 ja Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta 2014. Tyrväinen toimii pääsääntöisesti taidegrafiikan, valokuvan ja installaatiotaiteen parissa, usein näitä yhdistäen. Hän tekee sekä yksittäisiä teoksia sekä suurempia kokonaisuuksia. 

The Place That Never Existed koostuu vuosien 2017 ja 2018 aikana tehdyistä serigrafioista vanerille. Satakunnan kulttuurirahasto on rahoittanut työskentelyä vuonna 2017. 

Teokset ovat esillä Rõõmissä kesäkuun loppuun asti, tervetuloa!

www.hennatyrvainen.net

Maija Ukko