Katriina Sjöblom: Tytöt, tytöt.

Katriina Sjöblomin näyttely 'Tytöt, tytöt.' Rõõmin galleriassa 3.-28.4.2018.

Sjoblom_roomhelsinki_02.jpg
Sjoblom_roomhelsinki_01.jpg
Sjoblom_room_04.jpg

 

Aluksi on vain keho, jolle haen asentoa. Rakennan lavastettua kohtausta elävästä elämästä. Hetkiä, niin kuin minä ne muistan tai haluan muistaa. Suurella paperilla viiva voi vapaasti harhailla ja sitten asettua. Työskentely tuntuu kehossa. Asento tuntuu piirtäessä.

Kuvien juuret ovat todellisissa ihmisissä ja kohtaamisissa, niihin on vain sekoittunut vähän ajankohtaisia tapahtumia, otsikoita ja lukemiani kirjoituksia. Klassiset veistokset, naiskuva ja kaikenlainen luokittelu ja lokerointi ovat myös inspiroineet työskentelyäni.

Taiteellinen työskentelyni on rönsyilevää. Yleensä piirrän, teen veistoksia, rakennelmia, esityksiä tai grafiikkaa. Keskiössä on kuitenkin ihminen, figuuri, keho, iho, nainen. Tällä hetkellä isojen piirustusten tekeminen tuntuu riittävältä.

 

Katriina Sjöblom (s.1976, Rovaniemi) on Porissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Sjöblom on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta 2014. Hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja esitystaiteen teoksiin ympäri Suomea. Sjöblom on NYTE ry:n ja Porin taidegraafikoiden jäsen.

 

Teokset vasemmalta oikealle (esimmäinen kuva):

1. Rönsyliljat, 240 x 220
hiili ja akryyli paperille, 2018

2. Tytöt, tytöt, 150 x 220
hiili, akryyli ja muste paperille, 2018

3. Lauantai-ilta, 240 x 220
hiili ja akryyli paperille, 2018

Maija Ukkonäyttely, 2018